Senaste inläggen

Av Lilla Blå - 12 augusti 2014 21:05

Nya genuan var inte så snabb men det kan bero på att Lilla Blå satt fast i bryggan

Väntar med spänning på helgen och ett första test utan brygga...


 

ANNONS
Av Lilla Blå - 1 augusti 2014 18:46

Genua på 25 m2 istället för självslående fock på 16 m2 gav höjning från 1,126 till 1,144. I justeringen ingår också en lite smalare men högre spinnaker samt längre spinnbom.

Får hoppas på lättvind i några race framöver så att det förhoppningsvis känns som man får valuta för pengarna :-)


Som vanligt så drar förändringar i segelgarderoben med sig ett antal andra förändringar som både kostar pengar och jobb. Den här gången var den två nya genuavinchar som blev den största konsekvensen. Satsade på rejäla Andersen 46ST, så inte kan gastarna klaga på den delen framöver! De gamla (2-växlade Anderson 28:or) får nu tjäna som större servicevinchar på taket så där vart det lite bonus vid hissningar etc. Klar fördel då de små oväxlade som satt orginal, slet hårt på armar och händer.Idag sa prognosen 5-9 m/s och 90% chans för vindbyar över 10 m/s. Perfekt väder att prova vinchar även om det bara är för att veva in focken än så länge. Fullt ställ med plan stor, skotvagn fullt nere och stenhårda backstag gav en skön kryss ut på Örsbaken. Lite mycket lutning utan kg på railen, men 90 gradiga kryssvinklar och stadigt 6 knop känns ändå ok.

Vände hemåt efter några slag och toppade strax under 8 knop i undanvinden när det byade 10+ vid ett antal tillfällen.

Sammantaget en skön halvdags semester borta från kontoret... 

ANNONS
Av Lilla Blå - 23 juli 2014 17:38

Hemma igen efter några dagar med sambon på sjön.

Blev totalt 97 nm, inte så mycket kryss och en del motor i mestadels lätta vindar.

Sista kvällen i Arkös gästhamn var tryckande het. Vi fick skaffa lite skugga i sittbrunnen med hjälp av regnskyddet. Inte så snyggt och kändes lite som sällskapsresan :-), men funkade utmärkt.

Underbart med svensk sommar när den är som bäst...

   


Av Lilla Blå - 21 juli 2014 19:44

Skön slösegling genom st anna skärgård. God burgare slank ner och nu sitter man i sittbrunnen till toner av lokal allsång!

[Bild]

Av Lilla Blå - 15 juli 2014 18:40

Då har vi tagit ett steg till med förvandlingen av Lilla Blå från 90 tal till "up to date" standard.

Gamla storskotsskenan och vagn var inte mycket att ha längre. Man fick använda fotkraft eller lätta på skotet om det blåste, för att få den att röra sig. Nu sitter en delrinlagrad Selden system 22 vagn på en lågprofilskena. Ska bli enormt skönt att kunna trimma storen lite lättare framöver.

 


 


Har också tagit ett stort steg och beställt en genua! Efter diverse diskussioner med min segelmakare Uffe på Doyle tar de fram en grå Stratis GPX genua på 25 m2, designad så att den kan suggas tätt över rufftaket för optimal skotning.

Otroligt spännande att se vad SRS kommer att hamna på och hur den kommer att funka på kryssen i lite lättare vindar.

Målvind ca 3 m/s men körbar upp till ca 7 m/s med några tunga bakar på railen...

Planen att ha den till Arkö Runt men kan bli lite tight ifall leveranser etc inte klaffar perfekt. Håller alla tummar och tår...


 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se